Ontwerp een schaduwrijke zithoek in de tuin

schaduwrijke zithoek in de tuin eethoek tuinmeubelen massief hout

 Je kunt deze zomer gemakkelijk de hitte overwinnen door een schaduwrijke retraite in je achtertuin te krijgen

We tonen u een verscheidenheid aan ideeën over hoe u uw eigen persoonlijke hoek in de buitenlucht kunt plannen en realiseren.

    Maak het gemakkelijk

Geniet van een schaduwrijk toevluchtsoord in elke hoek van uw tuin en op elk moment met een eenvoudige parasol.

Een parasol, een tafel en stoelen, allemaal gecombineerd in een mini-buitenruimte waar u de hele zomer lang van kunt genieten.

  Onder wijnstokken - schaduwrijke zithoek in de tuin

schaduwrijke zithoek in de tuin exotische kleuren texturen wijnstok
Wijnstokken en wijnstokken bieden de perfecte schaduw, zelfs op de zonnigste plaats. Laat ze over een pergola dwalen om een ​​zachte schaduw te creëren - en je tuinkamer ziet er ook behoorlijk elegant uit!

Gebruik structuren

schaduwrijke zithoek in de tuin metalen stoelen bloemen structuren

Als uw huis, garage of andere structuur teveel schaduw werpt in uw tuin en er bijna geen gras groeit, creëert u een schaduwrijke oase in plaats van een bloementuin. Hier op de foto ziet u een charmant, klein terras geflankeerd door Annabelle Hydrangeas.

Houd het simpel

schaduwrijke zithoek in de tuin houten stoelen bloemen planten bestrating voetpadHoewel een pergola of een terras tegelijkertijd goedkoop en adembenemend is, kunt u een plekje in de tuin hebben dat net zo persoonlijk is zonder er veel geld aan uit te geven. Hier verbergt een comfortabele stoel tussen de bomen en bloeiende struiken, een perfecte plek om te ontsnappen aan de zomerse hitte met een goed boek in de hand of een glas limonade.

 Je hebt water in de tuin nodig!

schaduwrijke zithoek in de tuin metalen waterplant nautisch

Elke plek waar water spatten zal je meer ontspanning geven. Of u nu een grote waterfaciliteit hebt of een eenvoudige put zoals deze hier op de foto, water is de perfecte manier om elke buitenruimte te verbeteren.

  Als een mysterieuze ontsnapping

schaduwrijke zithoek in de tuinbank houten pergola ontsnapping

Zet een bank onder de bomen - dit is een geweldige manier om af te koelen. U kunt uw kamer nog intiemer en persoonlijker maken door de bank onder een rustieke pergola te plaatsen, zoals hier het geval is. Dan kunt u uw privacy beschermen door de pergola te bedekken met schaduwtolerante wijnstokken, klimrozen of andere herfstplanten.

  Speel met de kleuren!

schaduwrijke zithoek in de tuin drankjes houten bank kussens kleuren

We denken dat schaduwrijke plaatsen meestal groen en saai zijn. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Hier biedt een eenvoudige bank van teak een geweldige look en is de perfecte manier om te ontspannen. Kleurrijke kussens in bijpassende, vriendelijke stoffen voor de buitenkant en feestelijke kleur.

  Wees creatief

schaduwrijke zithoek in de tuin creatief ontwerp plant

Probeer een plekje in je tuin gemakkelijk in een schaduwrijke retraite te veranderen. Hier wordt een aantrekkelijk tuinpad met een met wijnranken begroeide pergola verenigd, waardoor het de perfecte locatie is voor een perfect weekend.

Realiseer interessante ideeën

schaduwrijke zithoek in de tuin tuin kunst struiken

Hier is nog een geweldige manier om interesse te tonen in een deel van uw tuin waar geen gazon groeit. Een kleine stenen patio wordt geflankeerd door een hek en bizarre schaduwtolerante struiken.

 Gebruik een hek!

schaduwrijke zithoek in de tuin rotan leunstoel schuur hek

Shady betekent niet altijd privé - dus als je echt wilt ontspannen en wilt blijven vanuit het perspectief van de buren, probeer dan een privacy-omheining. Hij blokkeert zijn ogen en zorgt ervoor dat je je echt thuis voelt.

    Een prieel misschien?

schaduwrijke zithoek in tuin gazebo Aziatische stijl

In dit eenvoudige paviljoen voel je je midden in het bos - zelfs als het in een bomentuin ten zuiden van Boston ligt. Een dergelijke structuur maakt uw weekend in elk geval perfect, privé en comfortabel! Daar kunt u onvergetelijke uren doorbrengen als een stel of in een kleine groep goede vrienden. Veel plezier van ons!