Koop tuinplanten – Delicate Balkan windflower en elegante mimosa

tuinplanten kopen collage

Wilt u nieuwe tuinplanten kopen? Heb je Balkan windflower en mimosa?

Wilt u een nieuwe tuinplant kopen die niet al te vaak voorkomt, maar niet te exotisch is? U wilt iets dat een beetje anders is dan alle inheemse bloemen, maar draagt ​​niet bij aan belangrijke zorgcomplicaties in de lokale geografische omstandigheden?

Als je antwoord op deze vragen ja is, hebben we waarschijnlijk iets dat je best leuk zult vinden. Dit zijn twee soorten planten die exact overeenkomen met deze omstandigheden.

Koop Balkan-anemoon (Anemone blanda) als tuinplant

tuinplanten kopen anemoon blanda blauwe weide gras
Laten we nu eens kijken wat u zou doen als u Balkananemonen als tuinplant zou kopen. Het wordt ook Snapping Windflower genoemd. Dit is een meerjarige bloeiende plant. Het komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Je hebt veel hybriden. Ze tonen ook zeer gevarieerde tinten, bijvoorbeeld in wit, roze, rood, paars en blauw. Koop je deze tuinplant dan heb je met name tussen maart en mei iets heerlijk bloeiend in je tuin of achtertuin. Precies op tijd voor de lente dan.

Het is een magische voorbode van de zomer!

koop tuinplanten anemoon blanda kleurrijk

De zorg die je mag verwachten

Logisch gezien is het altijd leuk om geïnformeerd te worden over de verzorging van een tuinplant voordat je heel goed koopt. De plaats waar de Balkan-windflower zou moeten groeien, zou licht tot halfschaduwachtig moeten zijn. De aarde zou kalk en tegelijkertijd klei-humus moeten hebben. Het moet ook regelmatig worden bevochtigd.

De vermenigvuldiging en invoeging is ook niet erg ingewikkeld. Dit wordt gedaan door zaden in maart. Na 2 tot 3 weken zullen ze groeien. Dientengevolge, zullen de dochterbollen zich in de tuin uitspreiden.

Gevoelige bloemen in roze

koop tuinplanten anemoon blanda rozeTijdens de winter heeft de Balkan-windflower ook uw hulp nodig. Als de bladeren droog zijn, verwijder je de wortels van de grond. Ze moeten dan op een droge en donkere plaats worden gezet. Maar het moet ook niet te koud zijn. De aarde moet niet te droog zijn. Ziekten worden herkend in de verwelkende wortelgebieden.

Let op! Wanneer u deze tuinplant koopt, moet u weten dat het zeer giftig is!

koop tuinplanten anemoon blanda wit paars

De bladeren van de plant zien eruit als gekrast

koop tuinplanten anemoon blanda bladeren

Magische hemelblauw in de mand

koop tuinplanten blauwe mand

De Balkan-windbloemen zijn perfect compatibel met andere bloemen

koop tuinplanten anemoon blanda narcissen

Prachtige bloemen in zachtroze

koop tuinplanten anemoon blanda rosa

Bloempoëzie in paars

koop tuinplanten anemoon blanda delicate bloemen

Stralend in het wit

koop tuinplanten witte anemoon blanda

Vind de juiste plaats in de tuin

koop tuinplanten blauwe anemoon blanda

U zou dit moeten weten als u de Mimosa (Mimosa pudica) als tuinplant koopt ...

Mimosa is een exotische plant uit de mimosa-familie en we hebben ongeveer 500 ondersoorten. Van nature verspreidden deze zich in Brazilië, India en Ecuador. In hoogte bereikt de mimosa ongeveer 50-60 cm. Hun hengels zijn stekelig en bloeien in de zomer in lichtroze. De bladeren zijn erg gevoelig en wanneer ze worden aangeraakt, gaan ze naar binnen. Dit gebeurt ook wanneer het licht onvoldoende is.

De zachte bloei van mimosa

Koop tuinplanten mimosa bloesem

Het symmetrische gebladerte

tuinplanten kopen mimosa-bladeren

Verlegen en gevoelig

koop tuinplanten mimosa pudica sensitive

De mimosa zou een plant zijn voor elke wintertuin. Omdat het net als veel andere tropische soorten niet bestand is tegen temperaturen onder de 20 graden Celsius. Direct nadat je deze tuinplant hebt gekocht, moet je hem in een licht plaatsen, maar niet direct in de zon.

Ver weg moet de mimosa zijn van kachels zodat ze niet drogen.

De Mimosa Pudica als een potplant

koop tuinplanten mimosa potplant

Onrijp fruit in zaaddozen

tuinplanten kopen onvolgroeid fruit

Rijpe zaden

koop mimosa zaden van tuinplanten

De aarde moet bestaan ​​uit drie gelijke delen zand, klei en turf. Je moet regelmatig water geven, maar niet te veel. Het is belangrijk dat de aarde nooit uitdroogt. Gieten met de druppelmethode houdt van de petite mimosa.

Je kunt deze tuinplant kopen of er de zaden voor krijgen. Omdat hierdoor hun propagatie plaatsvindt. Deze zouden dan een paar dagen ondergedompeld blijven in het water. Ze zullen dan in maart worden geplant in een turfmix. De pot is bedekt met een pot en op een lichte plek achtergelaten. Zodra de mimosa ongeveer 5 cm bereikt, moet deze met het zojuist beschreven mengsel in grote potten worden getransplanteerd. Ca 1 liter moet hun afmetingen zijn. Zorg voor een zeer goede afvoer. Dit laatste is van fundamenteel belang, omdat de mimosa wordt vernietigd door stilstaand water.

Een andere methode waarmee mimosa zich vermenigvuldigt, is door enkele staven af ​​te snijden in de lente en de zomer.

Een prachtig duet in paars

koop tuinplanten mimosa paars

Exotische schoonheid

koop tuinplanten mimosa roze bloesem

Filigraan pracht in rood

koop tuinplanten mimosa pudica rood

Een prachtige mimosaboom

tuinplanten kopen mimosa boom