Onderhoudsvriendelijke tuinplanten voor de zomer

landschapsarchitectuur en landschapsarchitectuur easy-care tuinplanten hittebestendig buitenruimte ontwerp

Hittebestendige en onderhoudsvriendelijke tuinplanten

We zitten midden in de zomer en je voelt het in de hete temperaturen. Veel planten hebben een probleem met overleven in dergelijke weersomstandigheden.

Door de trial-and-error methode ben ik erin geslaagd om te leren werken met de natuur en niet ertegen.

Dus het was ook mogelijk voor mij om mijn planten levend te houden in dit warme weer.

Nu zal ik blij zijn als mijn tips nuttig voor je zullen zijn.

Vandaag zal ik het hebben over zes van mijn favoriete planten. Als u een zeer zonnig terras of een buitenruimte heeft en deze wilt verfraaien met planten, dan zullen deze ideeën vrijwel zeker van pas komen voor u.

De onderstaande afbeeldingen dienen als inspiratiebron voor u.

Mexicaans pluimgras

Zie je het Mexicaanse verengras naar beneden? In dit specifieke geval is het een jaar geleden geplant en ziet het er al zo geweldig uit. Dat is niet zo voor de hand liggend! De fout die je in dit geval niet zou moeten toestaan, is te veel water. Dus giet dit gras niet te veel in!

Hittebestendige planten voor uw buitenruimte

onderhoudsvriendelijke tuinplanten tuinideeën zomer
Ja, precies! Zodra de wortels van deze plant al volledig zijn ontwikkeld, moet u ze af en toe alleen water geven. Kijk maar eens hoe groen dit gras eruitziet in de onderstaande afbeelding! Na verloop van tijd krijgt het een gouden nuance. Het effect is nog sterker wanneer bloemen op de bovenste uiteinden verschijnen.

Mexicaans pluimgras in de tuin

onderhoudsvriendelijke tuinplanten hittebestendig landschapsarchitectuur en landschapsarchitectuur zomerideeën

Niet alleen het Mexicaanse verengras staat bekend om zijn gemakkelijk te onderhouden karakter. Zijn kalme aanwezigheid zal pas echt blijken als de wind krachtig waait. Het verengras beweegt en deze woning is perfect geschikt voor het modelleren van moderne buitenruimtes.

Modern tuinontwerp - Huettl-ontwerp

landschapsarchitectuur en landschapsarchitectuur easy-care tuinplanten hittebestendig buitenruimte ontwerpZilveren regen (watervaldichondrie)

Dit is een van mijn favoriete planten. Misschien hou ik zoveel van haar omdat ze zo goed in de zon glinstert. Of ik hou van de manier waarop het over randen en andere harde hoeken valt. Hoe dan ook, het is een bodembedekker, die een magisch gevoel geeft. Voel je je ook door deze plant aangesproken?

Afbeelding van Kate Simmons

tuinontwerp en landschapsarchitectuur onderhoudsvriendelijke tuinplanten hittebestendig

Hier zien we een hangende plant in zilver blauwgroene nuances. Het is moeilijk te geloven dat zoiets fascinerends warmte- en droogtetolerant kan zijn. Deze soort houdt van de volle zon en gedijt in deze omstandigheden super goed!

Gardening Ideas van Southlands Nursery

tuin- en landschapsarchitectuur onderhoudsvriendelijke tuinplanten hittebestendige klimop tuinhek

Willen we nog iets meer vertellen over plantencontainers? Er is nauwelijks iets te vergelijken met het effect van deze plant, waarvan de bladeren als water over de randen vallen. Zijn naam kan nauwelijks meer perfect zijn.

American Farms tuinontwerp

tuin- en landschapsarchitectuur onderhoudsvriendelijke tuinplanten hittebestendig

Dwerg Hulst (Ilex vomitoria)

De bladeren groeien erg dicht bij elkaar en de plant blijft erg laag. Deze eigenschappen maken de plant zeer sculpturaal. Het is een plant die van de volle zon houdt, die prachtig in moderne kamers van de hoogste klasse past.

Leef tuinhek van VerdeGo

tuin- en landschapsarchitectuur gemakkelijk te onderhouden tuinplanten levende tuin hek haag

Je kunt dit ook hulst laten dwergen zonder extra vormen. Omdat het niet precies gevormd is, bestaande uit struikengroeperingen, zal je boerderij er ook heel interessant uitzien. Eigenlijk bieden ze een charmant contrast met cactussen, inheems gras en andere planten die goed passen bij moderne Xeriscape-landschappen.

Animal Planet Gallery

tuin- en landschapsarchitectuur gemakkelijk te onderhouden tuinplanten met tuinideeën

Hieronder kunnen we de bladeren van Ilex vomitoria van dichtbij bekijken. Zie je niet omhoog? Persoonlijk sta ik elk jaar voor het dilemma - moet ik ze ontwerpen als sculpturen of niet.

Bladeren van Ilex vomitoria - Kate Simmons

tuinideeën onderhoudsvriendelijke tuinplanten hittebestendig groen tuinontwerp

cactussen

Oh, de cactussen! Ze zijn zo heerlijk droog en hitte-tolerant. Er zijn zoveel manieren om te kiezen. Je kunt deze op je eigen manier ontwerpen om een ​​behoorlijk interessant buitenbeeld te creëren.

Cactus Care - D-CRAIN Ontwerp en constructie

tuinieren ideeën gemakkelijk zorg tuin planten hittebestendig cactus binnenplaats ontwerp

Zoals de meesten van jullie al weten, hoeven cactussen ook niet te worden gedrenkt. In de meeste gevallen is één keer per week voldoende. Alles hangt echter af van de omstandigheden in de specifieke dorpen. Je moet precies de toestand van de aarde controleren. Als het nat is, is het het beste om het niet extra water te geven.

Big Cacti - Foto door Kate Simmons

tuinideeën gemakkelijk verzorgen tuinplanten hittebestendige cactusverzorging

Desert cacti houden van de volle zon. Dus wees niet verlegen om ze op een heel lichte plek te positioneren. De cactussen hieronder waren gemonteerd in cilinderblokken, die werden gepresenteerd aan een beige muur. De laatste warmt sterk op in de zomer en dit geeft veel planten de mogelijkheid zich wonderbaarlijk te ontwikkelen. De cactussen hier houden van deze plek. Verder is de lichte arcering van de plantenbakken van fundamenteel belang.

Kleine cactussen in cilinderblokken - Afbeelding van Kate Simmons

tuin landschapsarchitectuur gemakkelijk zorg tuin planten hittebestendige succulente potplanten

Blauwe Agave (Agave tequilana)

Hier is de voorlaatste prachtige plant die ik je zou willen voorstellen. Wist je dat ze zichzelf een Tequila-fabriek noemt? Het overleeft ook goed in hete, droge omstandigheden. Hun blauwe bladeren vormen een groot contrapunt van de groene, die van nature domineert in de meeste boerderijen.

Eigenlijk kan de blauwe agaveplant een fantastische tegenhanger zijn voor verschillende andere soorten. Zo'n voorbeeld is de roeststruik eronder.

Tequila plant - Afbeelding van Kate Simmons

tuinieren met stenen easy care tuinplanten hittebestendige cactus zorg vetplanten

Deze prachtige blauwe plant kan erg groot worden, tot 1,80 m. Dit is ook te zien aan de onderstaande afbeelding. [volgens D-CRAIN ontwerp en constructie]

Blauwe agave - D-CRAIN Ontwerp en constructie

tuinieren met stenen gemakkelijk in onderhoud tuinplanten vetplanten

De vorm en grootte maken het tot een sterk brandpunt in de tuin. Het kan uw landschap mooier maken of de bloembedden verbeteren.

De blauwe Agave tequilana kan met heel weinig water samenkomen. Meestal is het voldoende om ze twee keer per maand water te geven.

Hugh Jefferson Randolph Architects - Ontwerp van de voortuin met Agave tequilana

landscapingstones met stenen gemakkelijk te verzorgen tuinplanten vetplanten

Yucca's / Palm Illien

Nu komen we bij een ander voorbeeld, namelijk Yuccas. Deze plant heeft veel verschillende variaties en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit omvat verschillende tinten. Bovendien kunnen ze echt groot worden.

Yuccas van Blisstree

tuinideeën gemakkelijk in onderhoud tuinplanten hittebestendige bloemen

Op de foto hierboven zien we de witte yucca's en daaronder - de rode. Ze bieden een zeer sterke boodschap wanneer ze naast elkaar worden geplaatst.

Rode Yuccas - Woestijn Xeriscape van Arizona

tuinieren groen tuinontwerp makkelijk te onderhouden tuinplanten zomerplanten

Het verzorgen van de yucca is heel eenvoudig. De plant is heel gemakkelijk te verzorgen en natuurlijk. Zoals alle andere voorbeelden in dit artikel houdt ze van de volle zon. De witte soort heeft zwaardachtige bladeren. Dus je moet deze met handschoenen inschenken. Ze zijn niet erg geschikt voor gebieden met kleine kinderen en huisdieren.

Onderhoudsvriendelijke tuinplanten - yucca

tuinieren gemakkelijk onderhoud tuinplanten hittebestendige potplanten

Heb je een van de planten zelf gekozen? Met welke kwaliteiten charmeerde ze je?