De witte roos – een symbool van onschuld en zuiverheid

witte roos prachtige bloesem

De witte roos in de geschiedenis en in het dagelijks leven

Als je aan rozen denkt, komen de rode rozen waarschijnlijk als eerste in je op. De rode roos is het onbetwiste symbool van liefde en passie. Maar zoals het in het leven in het algemeen is, heeft iets het tegenovergestelde of een achtergrond nodig om nog intenser te worden waargenomen.

We dachten aan de witte roos in deze context. Het heeft niet de sensuele rode kleur, maar presenteert alle pracht van de rozenvorm en daardoor wordt ook hun eersteklas elegantie benadrukt. Witte rozen gaan perfect samen met feestelijke versieringen en festiviteiten, of als een geschenk voor een heel speciale vriend, voor een persoon die je in je hart hebt. Hun zuiverheid toont respect, eer en symboliseert een nieuw begin en hoop voor de toekomst.

Onschuldige perfectie in het wit

witte roos onschuld bruiloft bruidsboeket
Historisch gezien staat de witte roos voor onschuld en subtiliteit. Om deze reden is het al lange tijd geassocieerd met bruiloft en bruidsboeket. Op dat moment in het 14e-eeuwse Engeland was de witte roos het wapenschild van de hertog van York. Het verhaal vertelt ons over de Rozenoorlog tussen hem en de familie Lancaster. Tegenwoordig heeft de witte roos haar trots behouden en wordt ze heel vaak gebruikt bij verschillende speciale gelegenheden zoals verjaardagen, doopfeesten, afstudeerders, diploma-uitreikingen.

Sierlijk en delicaat met citroengeel nuance

witte roos citroengeel nuance

In Duitsland heeft de witte roos ook een heel bijzonder verhaal, dat verband houdt met de broers en zussen Scholl. De verzetsgroep "The White Rose" heeft gevochten tegen de dictatuur van het nationaal-socialisme en zijn christelijke en humanistische waarden in 1942 verspreid. Helaas had de groep een lot en werd ontdekt in april 1943, en de formatieve leden werden gearresteerd en geëxecuteerd. Zo wordt de witte roos nog steeds beschouwd als een symbool van niet-gewelddadige, politieke morele moed, die pleit voor humanistisch-democratische idealen en tegen een totalitaire dictatuur is.

Verfijnde tafeldecoratie voor speciale gelegenheden

witte roos subtiel tafeldecoratierestaurantLast but not least willen we verwijzen naar het wereldberoemde lied "Guatanamera". Het komt uit de kleine Caribische staat Cuba en heeft als een tekst het gedicht van de legendarische Cubaanse schrijver José Martí, die wordt beschouwd als een tijdloze nationale held. De woorden verwijzen naar de eeuwige en echte vriendschap die zo zuiver en perfect is als een witte roos die je in je hart draagt.

Combineer met originele sieraden voor een nog betere verrassing 

witte roos cadeau idee ketting

Geef witte rozen aan een speciale vriend

witte roos cadeau verrassing boeket rozen

Framing harten met witte rozenblaadjes

witte roos hart decoratie romantische onschuld

Muzikale romantiek

witte roos muziek romantiek kunst

Delicaat roze in een prachtige vorm

witte roos roze nuance struik

Gebruik rozenstruiken voor privacy

Fijne rozenstruiken tuinhek

Geurige wilde roos in het wit

delicate rose wildrose tuinstruik

Een klassiek duo

delicaat rose rood duo perfecte schönhei

Stijlvolle tafeldecoratie

Delicate rose stijlvolle tafeldecoratie

Witte huwelijksdecoratie van de voor de betere inkomstklasse stijl

witte roos witte bruiloft decoratie