Maak een minituin – vier geweldige miniprojecten voor u

een minituin vorm paddestoelen en slak

Maak een minituin

Het geheim van het ontwerpen van een mooie en bevredigende tuin in enkele minuten is vrij simpel: denk klein, dat wil zeggen: denk in kleine dimensies!

Dergelijke tuinen combineren meestal een ondiepe plantenbak met kleine planten erin of verschillende dwergvariëteiten.

Maar als u wilt, kunt u ook een minipaviljoen, een grindpad en decoratieve dingen ernaast hebben - het creëert altijd een charmante scène in uw tuin en zal zeker de nieuwsgierigheid van uw buren aantrekken. Alle moeite wordt dan beloond, geloof me!

De planten die we hebben gekozen voor deze functie, althans voor een groeiseizoen in een kleine tuin. Als de planten te groot worden, kun je ze een beetje inkorten. In warme klimaten kunt u het hele jaar door genieten van uw containertuin in de buitenlucht!

Waar de winter koud is, kunt u de minituin op een beschutte locatie tijdens het koude seizoen opslaan, zoals in uw goed geïsoleerde garage, waar de temperatuur niet onder het vriespunt zakt.

Alle vier onze miniprojecten zijn eenvoudig te implementeren.

Een wandeling in het park

Verander een blad en een plantenverzameling in een heerlijke compositie

een miniatuur vorm smeedijzeren dienblad sierfontein
Een kleine kas, kleine gereedschappen en vingerhoedjes - dit is hoe het ontwerp werkt als een studie in detail. Plaats het op een stabiele ondergrond of in het midden van een eettafel - nu heb je een geweldige blikvanger! Ontwerp een kleine minituin die prachtig op de vensterbank past of uitstekend staat op de plank.

Mini-tool voor minituin

een minituin van kiezels en koperdraad

Kleurrijk levend tapijt

Gebruik bodembedekking om een ​​ongelooflijk weelderig tafelblad te creëren. Maak eerst een vlak, stevig oppervlak. Over een maand zal uw tafelblad, ongeveer 50 cm in diameter, vol kleurrijke bloemen staan. Dat ziet er goed uit, toch?

Dus je drinkt de koffie anders

een minituin vorm bijzettafeltje kruidenAls je in een regio met een koud klimaat woont, moet je de planten in het vroege najaar van het tafelblad halen en buiten in de tuin overplanten. Op deze manier heb je herplantingen in de lente!

Een feest voor de zintuigen

een mini-tuin vorm verse keukenkruiden

Een huis voor de tuinkabouter

Ontsnap naar een groen en rustig gebied dat doet denken aan een bos waar mossen gedijen en paddenstoelen ontkiemen. Maak van uw minituin een ideale plek om geologische schatten te zien die u tijdens het reizen hebt verzameld en die speciale herinneringen voor u hebben.

Gewoon magisch

een minituin miniatuur weiland

Plaats de planten op een schaduwrijke plek, waar mossen gedijen, er is altijd vocht. Breng de minituin op ooghoogte, zodat je hem het beste ziet!

Kleurrijk versierde trolley

Denk aan het idee voor een multifunctionele tuin: eetbaar, draagbaar en zelfs entertainment. Op een koperen dienblad en smeedijzeren stands staat ons eetgedeelte klaar om te serveren. Iedereen kan een verfrissing nemen op het volgende buitenfeest. Verplaats de mand op een trolley en gebruik hem als dessertbord of het middelpunt van je feest! Hoe dan ook, het zal u helpen om een ​​kleine verrassing aan uw gasten te presenteren met een vleugje elegantie! Geweldig, is het niet? Hierop kunt u aromatische dranken, smakelijke bijgerechten of zelfs gehakt en natuurlijk smakelijke desserts. Moedig uw gasten aan om te grijpen! Stimuleer gesprekken door de smaken te raden. En als mint niet jouw kopje thee is, probeer dan andere zoete geurkruiden! De selectie is groot genoeg, ja?

een mini-tuin vorm rieten mand aardbeien