Projek DIY: Bina meja anda sendiri – 25 contoh dan idea inspirasi

Meja DIY sendiri membina projek DIY kayuContoh yang memberi inspirasi kepada anda untuk membina meja sendiri

Jika anda telah bekerja jauh dari rumah untuk beberapa waktu, anda menyedari betapa pentingnya perabot yang sepadan. Meja ini, sebagaimana difahami dengan baik, adalah kepentingan utama.

Meja yang dibuat khas boleh membuktikan penyelesaian yang terlalu mahal. Tetapi ini bukan satu-satunya pilihan anda. Contoh-contoh berikut menunjukkan bahawa tidak begitu sukar untuk membina meja hebat.

Meja DIY

Meja DIY sendiri membina gaya Scandinavia
Adakah anda memerlukan jadual kerja praktikal untuk pejabat rumah anda?

Meja DIY sendiri membina kerusi meja kerja perabot kayu

Ambil model dan reka bentuk selesai sebagai model

Contoh berikut semuanya mempunyai satu perkara yang sama. Mereka telah diilhamkan oleh model siap atau reka bentuk yang menarik. Kadang-kadang mereka kelihatan seperti dibeli. Satu adalah terkejut apabila seseorang mengetahui apa yang sebenarnya di belakangnya.

Pembinaan meja praktikal: Meja DIY dengan ruang penyimpanan tambahan 

Meja DIY sendiri membina meja kerja dengan banyak ruang penyimpananBawa beberapa jadual bersama-sama pada ketinggian yang sama

Adakah anda mempunyai beberapa jadual berbeza yang berada pada ketinggian yang sama? Mungkin anda boleh menyambungkannya bersama-sama. Ini boleh menyebabkan tempat kerja yang ideal dengan meja besar.

Jadilah kreatif ...

Meja DIY sendiri membina bengkel meja kerja atelier

Jadual sampingan juga boleh menjadi tempat kerja yang ideal

Sesetengah orang lebih suka bekerja keras. Adakah anda salah seorang daripada mereka? Kemudian anda boleh dengan mudah membuat meja anda sendiri. Anda boleh meletakkan meja sebelah atas perabot yang berbeza dan kerja berdiri di sana.

Bekerja semasa berdiri

Meja DIY sendiri membina meja sebelah

Reka bentuk jadual DIY mudah seperti meja

Sebenarnya, reka bentuk meja buatan sendiri tidak semestinya terperinci. Buat semuanya mudah. Membina meja mudah dan hanya menyesuaikan ketinggian dan dimensi lain untuk keperluan anda semasa bekerja.

Reka bentuk meja mudah diperbuat daripada kayu

Meja DIY sendiri membina meja kerja kayu

Bina meja mini untuk komputer riba sendiri

Berapa banyak ruang yang anda perlukan di meja anda di rumah? Ia cukup jika anda boleh meletakkan komputer riba di atasnya. Di bawah adalah idea untuk meja DIY jenis ini. Ada yang boleh ditutup. Fikirkan pilihan warna yang hebat, yang menenangkan suasana.

Cari penyelesaian yang bijak!

Meja DIY membina diri meja kerja kabinet kayu

Campurkan bahan yang berlainan

Perabot mesti mengagumi kami. Itulah sebabnya kita sering melakukan tanpa barangan DIY memihak kepada pembelian perabot pereka. Terdapat beberapa helah yang akan menjadikan anda meja yang unik. Salah satunya adalah penggabungan bahan yang berbeza. Meja DIY yang hebat dicipta dengan menggunakan kedua-dua vinil dan kayu.

Hantar meja komputer dengan membina panel kaca

Meja DIY sendiri membina kaki kayu panel kaca

Jadual terapung

Mengapa anda tidak membuat meja terapung? Anda hanya perlu membetulkannya ke dinding dengan cara yang betul. Ini meninggalkan banyak ruang kosong di lantai.

Bagaimana untuk menjimatkan ruang ...

Meja DIY sendiri membina projek DIY kreatif

Bina meja baru dari meja antik sendiri

Adakah anda suka perabot antik? Adakah anda mempunyai apa-apa di rumah? Sebagai contoh, jadual lama untuk mesin jahit boleh digunakan untuk membina meja baru yang hebat. Mereka kelihatan bersungguh-sungguh dan mengilhami aktiviti kreatif.

Membina semula mesin jahit lama

Meja DIY sendiri membina meja kerja mesin jahit Singer

Main dengan fungsi

Terdapat juga trend ke arah pelbagai fungsi dengan perabot DIY. Meja juga boleh digunakan untuk tujuan lain. Ia boleh berfungsi sebagai ruang simpanan atau penyimpanan. Ini dan penyelesaian pelbagai fungsi lain boleh dilihat dalam contoh-contoh seterusnya.

Penyelesaian praktikal berdasarkan dinding alat

Meja DIY sendiri membina aksen warna kulit berwarna kayu

Putar dua rak kayu dan pinggan ke meja praktikal

Meja DIY sendiri membina rak kayu atas kaca

Untuk projek DIY ini anda hanya perlu satu plat kayu dan 4 kotak kayu

Meja DIY membina diri dari kotak kayu Meja DIY sendiri membina projek DIY dari kotak kayu Meja sendiri membina kaki kayu dan logam yang kukuhMeja DIY membina sendiri loji rak dalaman HozlkistenMeja DIY sendiri membina aksesori rumah rumah sendiri yang dibinaMeja DIY sendiri membina meja kerja Meja DIY sendiri membina idea-idea buatan tangan kayu bangku kerja buatan sendiri Meja DIY sendiri membina idea dan contoh DIY Meja dirinya pembinaan-bahan kayu Meja DIY sendiri membina perabot dari paletMeja sendiri membina tiang kayu laci kayu laci logam kayuMeja DIY sendiri membina idea panel kayu pepejal yang dipasang di dinding