Buat rambut sembuh sendiri – 7 resipi mudah untuk penjagaan rambut yang optimum

membuat haokur avocado mayonnaise Fotor Collage

Cara membuat rambut yang betul menyembuhkan diri anda

Bukan kali pertama kita berurusan dengan produk semulajadi dan penggunaannya yang tiada bandingannya sebagai kosmetik. Hari ini kita akan memberi tumpuan kepada penjagaan rambut. Terutama selepas musim sejuk yang panjang, rambut anda mungkin letih dan tertekan dan memerlukan tenaga baru, supaya mereka dapat memancar semula dengan sihat.

Di pasaran, tentu saja, anda akan dapati pelbagai jenis rawatan rambut dan topeng rambut serta banyak balm rambut, yang menjanjikan hasil yang luar biasa. Terdapat juga pelbagai jenis kosmetik yang dihasilkan secara organik dan berkekalan. Tiada apa-apa yang boleh dibandingkan dengan topeng dan penyembuhan buatan sendiri. Hari ini, kami mencadangkan 7 cara yang mudah dan berkesan untuk anda menyembuhkan rambut anda sendiri. Setiap topeng rambut ini mempunyai tindakan penghidratan, penguat, antiseptik dan waxing untuk rambut anda. Anda mempunyai pilihan mana varian ini yang akan anda gunakan untuk penjagaan rambut anda pada musim bunga.

Kami bermula dengan resipi pertama kami:

Mask Honey Milk Hair

Haarkur sendiri membuat susu madu
Untuk perapi susu madu, anda hanya perlu 1 sudu teh madu dan 1 cawan susu segar. Campurkan kedua-dua bahan tersebut bersama-sama dan perlahan-lahan mengurut cecair ke akar rambut ke hujung. Tunggu kira-kira 15 minit dan basuh rambut anda dengan air suam dan syampu. Anda akan perhatikan perbezaan tersebut sebaik sahaja pengeringan rambut anda. Rambut kelihatan cantik dan juga menjadi lembut.

Topeng rambut ringan dengan mentega kelapa

Haarkur sendiri membuat mentega kelapa

Penyembuhan rambut akan menghidrat rambut anda secara optimum. Yang anda perlukan adalah sekeping mentega kelapa yang akan menghangatkan anda di tangan anda. Kemudian apa yang anda perlu lakukan ialah mash mentega ke rambut anda. Gunakan tuala mandi untuk membalut rambut anda. Tunggu kira-kira 1 jam dan bilas dengan syampu yang lembut, kemudian biarkan rambut kering tanpa pengeringan.

Pisang Almond Rawatan Minyak Rambut

Haarkur sendiri membuat pisangMurni pisang masak dan tambahkan 3 titis minyak badam. Campurkan dan tambah campuran ke rambut anda. Selepas kira-kira 25-30 minit bilas dengan air suam dan basuh rambut anda dengan syampu. Jika boleh, jangan gunakan pengering rambut.

Strawberry topeng rambut

Haarkur sendiri membuat topeng rambut strawberiTidak lama lagi datang menuai strawberi segar. Godaan manis bukan hanya untuk makan. Strawberi mengandungi banyak vitamin, mineral dan unsur surih yang mereka sempurna untuk tujuan kosmetik. Penyediaan topeng rambut strawberi sangat cepat dan mudah. Campurkan 1 cawan strawberi segar, 1 kuning telur dan 2 sudu minyak zaitun dalam mangkuk. Hidangkan campuran sehingga ia menjadi rata. Kemudian memakainya di rambut anda dan tunggu kira-kira 20 minit. Kemudian basuh rambut anda dengan syampu yang lembut.

Penjagaan Rambut Black Tea Rum

Haarkur sendiri membuat rum teh hitam Haarmask

Pada pandangan pertama, resipi ini mungkin kelihatan agak aneh, tetapi ia sangat berkesan dan semudah topeng rambut lain dari koleksi kami. Campurkan 1 sudu teh rum dan 1 sudu teh hitam. Urut rambut anda dan biarkan ia kering selama 50 minit. Anda boleh bilas.

Cognac telur rawatan kuning rambut

Hati sendiri kuning telur cognac

Untuk ini, anda memerlukan 1 kuning telur dan 3 hingga 5 sudu besar cognac atau brendi. Campurkan bahan-bahan dan letakkan cecair di akar rambut. Selepas 20 minit bilas dengan air suam. Adakah bunyi itu tidak boleh dipercayai? Cubalah sekali sahaja dan anda akan segera merasai kesan penyembuhan rambut ini.

Avocado Mayonis topeng rambut

Hatikan mayonis alpukat

Sesungguhnya anda tahu alpukat sebagai sumber berharga dari asid lemak tak tepu dan vitamin E. Bahan-bahan ini menjadikan ini eksotik menjadi ramuan sempurna untuk penjagaan rambut anda. Ambil separuh daripada alpukat masak dan 250 g mayonis telur dan campurkan mereka. Sapukan campuran ke rambut dan urut dengan teliti ke dalam akar rambut. Selepas 20 minit anda boleh bilas dengan air suam dan basuh dengan syampu.

Pengeringan pengeringan tetap mengambil rambut

    buat haustur sendiri meniup rambut kering

Angin sejuk, tayar basah dan salji dan tambahankan rambut anda

Haarkur sendiri membuat rambut musim sejuk

Anda kemudian bertanya pada diri sendiri apa yang perlu anda buat sekarang

Haarkur sendiri membuat penjagaan rambut semulajadi

Adakah pemotongan rambut menjadi satu-satunya alternatif?

haustur sendiri membuat rambut tegang

Fikirkan mampan

Haarkur sendiri membuat rambut panjang

Dapatkan produk semulajadi

haustur itu sendiri menjadikan alam semula jadi

Ini memberikan rambut anda semula jadi, cahaya yang sihat

haustur itu sendiri membuat sifat rambut

Dengan rawatan rambut buatan sendiri, rambut anda kelihatan seperti hebat

Haarkur sendiri membuat rambut berkilat