Adakah anda ingin membina rumah pokok kanak-kanak? Inilah tip kami untuk topik ini

Baumbaumhaus baumhaus membina projek DIY

Sebuah rumah pokok sebagai syurga kanak-kanak

 Bagi kebanyakan kanak-kanak, mempunyai rumah pokok sendiri di taman adalah yang terbesar di sana. Sebuah rumah kecil sendiri yang dipasang di pokok-pokok, yang hanya mereka akses, adalah impian zaman kanak-kanak yang cemerlang. Mimpi ini tidak perlu dipenuhi. Dengan ketukangan yang sedikit, bahan yang betul dan di atas semua alat yang sesuai, setiap pemilik taman boleh membina sendiri pokok atau taman rumah sendiri.

Dengan petua berguna kami, "Build House House Project" lebih mudah dilaksanakan.

Projek DIY: Membina rumah pokok sendiri

kinderbaumhaus baumhaus membina permainan anak-anak mereka sendiri
Kaedah asas utama untuk pembinaan rumah pokok

Sesiapa yang memutuskan untuk membina rumah pokok mereka sendiri untuk kanak-kanak perlu merancang ini terlebih dahulu dan mengukur kemampuan mereka yang sedia ada. Di samping itu, adalah penting bahawa anda mempunyai bahan kerja profesional yang diperlukan, yang terutama termasuk alat mesin seperti gergaji, latihan atau sebagainya. Pelbagai peralatan dan bahan pelekap tersedia, i.a. di engelbert strauss, sebuah kedai yang mengkhusus dalam bahan kerja untuk syarikat dan projek pembinaan yang lebih besar. Kriteria lain yang harus dipertimbangkan orang awam apabila membina rumah pokok ialah:

baumbaumhaus baumhaus membina diri dari kayu

  • Kualiti pokok: Rumah pokok hanya boleh diletakkan di atas pokok yang boleh membawa berat tidak rumit. Pohon yang sesuai ialah beech, maple, pinus atau oak yang batangnya sekurang-kurangnya 40 cm.
  • Kesedaran: Kuku dan sekrup harus digunakan sesedikit mungkin supaya pokok tersebut tidak rosak semasa projek. (gunakan skru keluli tahan karat sahaja)
  • Perancangan: Pengrajin hobi mesti menyesuaikan diri dengan keadaan pokok dan kawasan pembinaan dan mengukurnya terlebih dahulu. Faktor seperti cahaya matahari yang mencukupi dan mengganggu mengganggu perlu dimasukkan dalam perancangan.
  • Mengambil masa: Bukan sahaja bahan yang relevan penting untuk pembinaan rumah pokok, tetapi pemilik juga mengambil masa yang mencukupi untuk projek pembinaannya. Sekurang-kurangnya 2 minggu perlu dianggarkan untuk perancangan dan pelaksanaan.
  • Peralatan: Peralatan yang paling penting termasuk tangga, tahap semangat, saw, pemutar skru tanpa wayar, tukul, kuku dan skru keluli. Semua ini sepatutnya mudah dicapai semasa bangunan. Tali pinggang atau tali keselamatan juga disyorkan.
  • Kualitas kayu: Kayu berkualiti tinggi harus digunakan sebagai bahan bangunan, kayu larch ideal. Ini kemudian perlu disesuaikan untuk diukur.

anak pokok rumah kayu rumah pohon membina tamanUntuk keseluruhan proses pembinaan, keselamatan haruslah datang terlebih dahulu. Ini termasuk platform skru yang stabil di mana rumah pokok berdiri dan pagar keretapi untuk perlindungan. Kanak-kanak tidak boleh mencederakan diri mereka sendiri, jadi juga penting bahawa papan kayu telah disandarkan dengan baik. Juga tidak penting: rupa rumah pokok itu. Satu lukisan yang berwarna-warni dan banyak tingkap untuk kerja-kerja cahaya yang kuat tertanya-tanya.

  Bina sebuah rumah pokok sendiri