Lipat origami untuk Krismas – 5 arahan terperinci dan banyak keseronokan kerajinan

Origami - seni lipat kertas yang unik dari Jepun, telah pasti menakluk seluruh dunia dan terus menjadi cabaran yang berterusan untuk banyak yang baru dibakar tetapi juga untuk peminat kraf berpengalaman. Kerana ini boleh menjadi hampir semuanya yang menggerunkan dan hanya dari kertas. Bagaimana pula dengan melipat origami untuk Krismas, sebagai contoh? Ini adalah urusan yang sangat berkesan dan kos efektif di mana bukan sahaja orang dewasa tetapi juga kanak-kanak dialu-alukan untuk mengambil bahagian. Hari ini kami mempunyai 5 arahan Origami terperinci dalam gambar dan video yang sedia untuk anda. Lihatlah mereka semua dan cuba meniru mereka, yang paling kamu sukai. Atau mungkin anda mendapati semua 5 sangat menarik dan ingin mereka bentuk hiasan Krismas anda?

Idea Krismas Origami sebagai inspirasi

Krismas origami christmas reindeer rusa lambang

Bukan untuk apa-apa kami telah memilih 5 elemen hiasan ini, kerana mereka pada pendapat kami adalah yang paling penting dalam hiasan Krismas perayaan dan segera memberi suasana yang tepat. Menggabungkan Origami dan Krismas tidak baru. Di internet, anda akan dapati banyak contoh hiasan Krismas asli yang dibuat menggunakan seni lipatan Jepun.

Jumlah wang yang minima serta kecerdasan sejuk origami menjadikannya teknik kerajinan yang popular untuk semua peringkat umur. Lipat origami mengikuti panduan terperinci, tetapi sentiasa berpeluang untuk bereksperimen - dengan warna, saiz dan tekstur yang baru. Ini menghasilkan ciptaan kertas unik yang sesuai dengan segala kemungkinan.

Tetapi mari bermula sekarang dari awal!

seperti tanda idea kreatif natal origami
Buat origami poinsettias sendiri

Dan bagaimana semuanya bermula? Dengan poinsettia! Kami juga mengenali beliau sebagai bintang Advent dan mula menghiasi tingkap, pintu dan dinding kami seawal Advent. Poinsettias boleh didapati dengan banyak di pasaran dan di kedai-kedai hiasan di pelbagai reka bentuk. Tetapi tidak ada yang dapat dibandingkan dengan perasaan yang datang dengan bintang Krismas buatan sendiri. Dirantai dengan cinta dan kesabaran, dia memancarkan joie de vivre dan renungan di sekelilingnya. Cubalah!

Buat bintang Krismas dari kertas

kertas origami kertas tinker bintang

Buat malaikat Krismas Origami dalam masa yang singkat

Poinsettia tidak pernah tinggal bersendirian. Pada masa yang sama, malaikat penjaga menyertai pada Krismas. Nasib baik, ini juga mudah dan menyenangkan untuk melipat sebagai origami. Dan bagaimana? Anda akan mengetahui dalam video di bawah.

Meraikan Origami Krismas dengan Angel Paper Guardian

origami christmas christmas malaikat diri tinker kertas hiasan natalTinker 3D paper Christmas trees

Dan bagaimana dengan Krismas tanpa pokok Krismas? Dia memulakan perarakan kemenangannya pada abad ke-18 dan kini terkenal di seluruh dunia dan dihiasi oleh ramai pada perayaan Krismas. Candlelight dan lampu, gula-gula, malaikat kecil, bintang dan bola Krismas dengan penuh kasih sayang tergantung di pokok Krismas setiap tahun. Seluruhnya dibulatkan dengan salji dan jubin tiruan.

Pokok Krismas 3D kecil juga boleh dibuat dari kertas dengan mudah dan dalam pelbagai saiz dan warna. Di sini, di bawah anda akan menemui arahan untuk lampu Natal origami yang berbentuk tiga-dimensi Krismas yang indah untuk Krismas. Bersenang-senang mencuba!

Mewujudkan suasana kontemplatif di empat dinding anda sendiri!

origami christmas christmas tree making out of paper

Reka bentuk lampu dongeng sebagai hiasan Krismas

Lampu dongeng hanyalah klasik dari sebarang hiasan, dan bukan hanya pada pesta musim panas di taman, tetapi terutamanya pada malam yang selesa di rumah, apabila ia mendapat sejuk di luar. Musim Advent dengan keselesaan hangat dan ketenangan meditasi sangat sesuai untuk hiasan dengan lampu dongeng. Hari ini kita akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melipat cahaya dongeng origami yang cantik, atau lampshades daripada kertas.

Lampu dongeng LED konvensional menjadi tumpuan hiasan Krismas yang indah

menggerakan origami untuk menyalakan lampu dongeng natal

Origami Santa Claus dilipat

Dan sekarang, akhirnya, Santa Claus boleh datang! Bagaimana dengan Nikolausen sedikit manis, seperti ini di sini? Ya, kami mengakuinya - tugasnya sedikit lebih mencabar daripada empat idea origami yang pertama. Tetapi tutorial video sangat terperinci dan sangat difahami. Nah, sudah tentu patut dicuba.

Bersenang-senang sambil menyalin dan meraikan!

Nicholas terbuat dari kertas untuk peminat origami canggih

origami christmas santa claus kertas lipat

Buat Origami Santas yang lebih kecil sebagai tanda hadiah

kecil nikoläuse kertas tinta origami natal

buat origami christmas santa keluar dari kertas sendiri

Kertas masih boleh digunakan sebagai hiasan Krismas

Krismas malaikat natal manusia terbuat dari kertas origami natal

Lipat origami pada Krismas adalah keseronokan yang besar untuk anak-anak juga

tinker dengan natal origami anak-anak

Origami Christmas tree untuk Krismas DIY anda

kertas natal pokok kerajinan origami natal

Pasukan editorial ingin anda pesta kontemplatif dan kreatif!

origami natal idea natal pokok hadiah

bintang penghias origami berwarna-warni

hadiah tag sendiri kerajinan christmas poin origami natal

bintang-bintang natal yang terbuat dari kertas origami natal

Hadiah adalah pembungkusan christmas origami

membungkus kertas origami idea-idea natal keluar dari kertas

Bintang natal merah yang terbuat dari kertas itu sendiri membuat natal origami

Poinsettias origami kertas nasi

Poinsettias sendiri membuat natal origami

Idea natal origami christmas yang terbuat dari kertas

dua 3 d poinsettias membuat natal origami