Hiasan Lilin – Idea DIY yang hebat tentang cara membuat hiasan dengan lilin lebur dalam kaca

Hiasan lilin dengan lilin cair dalam kaca: Projek DIY ini berbaloi!

Hiasan dengan lilin bagus sepanjang tahun. Terdapat sesuatu yang istimewa tentang perkara ini: ia boleh mengambil banyak bentuk yang berbeza. Jangan buang lilin wangi yang berwarna-warni dan indah jika anda tidak lagi dapat menggunakannya secara tradisional. Walaupun mereka hampir dibakar, anda boleh menyedari projek DIY yang hebat. Hari ini anda akan belajar bagaimana untuk membuat hiasan langkah demi langkah lilin cair dan / atau balang jem dan produk lain. Kemudian anda akan menerima petua dari kami tentang bagaimana untuk berjaya melengkapkan reka bentuk dalaman dengan mereka.

Hiasan Lilin - Idea DIY dengan lilin cair

deco lilin mason jars idea kraf

Hiasan lilin - idea dengan gelas

Dekko lilin glasgefase dekoideen membuat idea sendiri
  • Dapatkan bahan yang diperlukan

Anda memerlukan beberapa bahan untuk projek DIY ini. Pertama, tentukan jumlah lilin yang anda ingin gunakan. Di tempat pertama anda perlu kaca, lilin lilin dan lebih banyak tusuk dan kawat (dalam jumlah yang sesuai untuk lilin).

Idea-idea yang luar biasa mengenai bagaimana anda boleh membuat hiasan dengan lilin sendiri

lilin deco rata menghias idea idea-idea kraf

Hiasan dengan lilin - Idea berwarna untuk hiasan rumah

lilin deco menggunakan balang kacaJika anda membeli lilin tanpa warna, anda boleh pewarna ini dengan minyak yang sesuai.

Lilin lilin mungkin terdiri daripada lilin yang lama, tidak boleh digunakan atau anda mungkin ingin membeli beberapa untuk projek ini. Anda boleh memilih lilin untuk setiap lensa, atau anda boleh cuba mencampurkan beberapa nuansa bersama-sama.

Campuran warna yang indah menjadikan lilin agak asli

lilin hiasan ide idea idea deco

Buat lilin berwarna-warni sendiri

lilin hiasan sendiri membuat warna

Pada ketika ini, masuk akal untuk memikirkan kedudukan lilin. Untuk bilik yang berbeza anda mungkin memerlukan warna yang berbeza supaya mereka dapat berjaya memenuhi peranan hiasan mereka.

Buat lilin anda sendiri dalam botol asal

botol lilin deco diy idea

  • Lilin DIY dengan wayar - langkah demi langkah

Cairkan lilin!

Untuk mencairkan lilin, anda memerlukan balang kaca, yang anda letakkan di dalam periuk yang penuh dengan air. Bawa ini di atas pinggan masak dan rebus air. Tambah lilin ke balang kaca dan tunggu sehingga ia meleleh dengan betul. Anda boleh menggerakkannya dengan sudu kayu. Anda mungkin dapat menambah warna bau atau lilin.

Sediakan gelas untuk lilin!

Seperti yang berlaku, anda boleh menyiapkan projek DIY yang selebihnya. Ambil wayar dan simpangkan ke tengah-tengah tusuk sate. Letakkan kedua secara menegak pada pembukaan kaca. Kawat mesti menyentuh tanah.

Susun beberapa warna di sebelah satu sama lain

lilin hiasan garam mason berwarna

Lakukan perkara yang sama untuk semua baki lilin yang anda ingin buat.

Tuangkan lilin ke dalam gelas

Pertama, tuang sedikit lilin ke dalam gelas-gelas yang dimaksudkan untuk lilin. Biarkan ia sejuk. Sekali sejuk, anda boleh mencurahkan selebihnya. Anda juga boleh melakukannya dalam bahagian. Ini akan menyebarkan lilin secara sama rata dan wayar akan tetap lurus.

Hiaskan apartmen dengan lilin

lilin hiasan lilin mencairkan balang deco

Petua untuk mengedarkan lilin di dalam rumah

Bergantung kepada bagaimana cermin penuh dengan lilin, lilin ini boleh sedikit lebih selamat daripada yang biasa kerana nyalaan tidak dapat dihubungkan dengan objek lain. Oleh itu, anda mempunyai banyak kebebasan dalam pengedaran ini.

Gunakan lilin dan bunga untuk hiasan rumah

lilin hiasan kraf ide idea deco

Mereka berjalan lancar dengan rak buku dan rak terbuka yang lain. Adalah sangat penting untuk memilih aroma yang sesuai untuk setiap bilik. Ada yang menyegarkan dan lain-lain - kesan menenangkan.

Sudah tentu ini lilin DIY mempunyai kesan hiasan dan mereka perlu memadankan warna sisa dekorasi: mereka harus menarik perhatian sebagai aksen garish atau sesuai dengan warna latar belakang.

 Hiasan asal yang membawa sentuhan cinta kepada suasana

lilin deco menghias dekorasi diy dengan lilin