12 reka bentuk dalaman dalam gaya Itali – suasana bergaya

ruang tamu mewah Itali terbina dalam hiasan perapian dinding perapian

 12 reka bentuk dalaman dalam gaya Itali - bakat rumah Itali

Tiada cuti yang dirancang di luar negara? Anda masih boleh merasakan perasaan dunia lama Itali dengan idea-idea pereka Itali ini.

Setiap tahun keluarga saya meneruskan apa yang kita sebut sebagai "perjalanan besar".

Suami saya memilih Tokyo untuk perjalanan terakhir kami yang terakhir. Kami sangat seronok - budaya Jepun sangat hebat. Kali ini giliran saya dan saya memilih Itali. Saya Itali dan saya tidak pernah ke Itali. Nenek moyang saya memanggil, jadi saya bersedia menjawab panggilan.

Saya suka seni bina Itali, terutama gaya rumah negara Tuscan lama. Saya suka perabot dan tekstil Itali. Jadi anda boleh bayangkan betapa teruja saya sebelum perjalanan ini. Terdapat begitu banyak cara untuk membawa rumah Itali yang terbaik. Sertai saya untuk melihat beberapa aksen Itali yang hebat.

Tekstil. Kain di kerusi ini dipanggil Fortuny, dinamakan sempena perancangnya, Mariano Fortuny

reka bentuk dalaman dalam gaya idea gaya Itali
Dilahirkan di Granada, Sepanyol, Fortuny telah berpindah ke Venice dan kekal di sana sehingga kematiannya pada tahun 1949. Dalam bengkel Venetian dia direka tekstil, pakaian dan lampu dan membangunkan mesin yang membuat tekstil itu. Bengkelnya tetap hari ini di Venice sebagai muzium.

perabot antik

reka bentuk dalaman dalam gaya Itali yang menyediakan perhiasan rias

 Ini adalah Dresser Florentine Vintage. Permukaan mengandungi butiran daun emas. Gaya perabot ini adalah perkara biasa pada tahun 40an dan 50an. Potongan biasa lain dalam gaya ini ialah meja, cermin, bingkai gambar dan dulang yang dipanggil Florentine Toleware.

Aksesori desa

reka bentuk dalaman dalam gaya Itali memberikan lampu lampu siling yang digantungTetapan jadual formal

Reka bentuk dalaman dalam gaya Itali memberikan hiasan dinding gelap Beberapa perkara kegemaran saya yang diberikan oleh ibu saya ialah beberapa taplak meja vintaj Itali dari nenek saya. Saya menghargai taplak meja ini dan sering menggunakannya untuk perhimpunan keluarga. Pangsapuri ini di Rom dihiasi indah dengan roti segar, bunga dan sprei Itali.

Teres - meja dan kerusi kecil untuk berkumpul adalah cuaca yang hangat

reka bentuk dalaman dalam gaya Itali yang menyediakan kawasan luaran yang elegan

Loggias - kawasan luaran tertutup

Reka bentuk dalaman dalam gaya Itali menyediakan ruang tamu teres klasikLoggia hampir sama seperti "di luar", tetapi sudah tentu kawasan luaran dilindungi. Loggia adalah tambahan yang bagus untuk bilik tidur atau ruang makan.

Jalan masuk kerikil

reka bentuk dalaman dalam gaya Itali memberikan pintu masuk pintu masuk halaman
Saya suka bunyi kerikil. Ia mengingatkan saya tentang rumah. Kerikil adalah bahan penyelenggaraan yang murah dan rendah. Terdapat banyak warna, sesuai dengan seni bina Itali.

Batu luar

kawasan luaran di Itali melangkahi batu-batu di luar batuBiasa untuk landskap Itali, eksterior batu besar menggambarkan kehidupan desa yang santai. Saya suka gaya seni bina ini. Tekstur yang tidak sempurna dan tidak sekata sesuai dengan bahagian riang saya.

pokok zaitun

reka bentuk dalaman dalam gaya Itali gaya luar kawasan taman Hijau hijau pokok zaitun mengingatkan saya pada kebun nenek saya. Saya masih ingat ketika saya mencium tomato semak. Pokok zaitun boleh didapati dalam jenis yang tidak berbuah jika anda tidak menyukai huru-hara zaitun yang jatuh. Mereka juga sangat kuat dan memerlukan sedikit air.

Jadual ladang

Reka bentuk dalaman dalam gaya lampu loket dapur pedesaan ItaliAmbil jadual ladang ini dengan buah-buahan segar dan keju, roti mentah dan minyak zaitun untuk mencelupkan. Oh, dan wain, banyak wain. Sekarang ambil kira-kira 15 orang di sekitar meja yang mewakili semua kumpulan usia, dari bayi hingga 80-an. Begitulah tempat makan keluarga saya kelihatan seperti ketika saya masih kanak-kanak - makanan adalah sukan perhubungan. Meja-meja ladang, dengan semua pesona desa, adalah sempurna untuk perhimpunan keluarga.

Pintu dipulihkan

kawasan luaran di pintu pagar gaya kayu ItaliDengan bahan yang direkabentuk, mereka menang. Mereka kelihatan hebat dan menambahkan karakter kepada seni bina Itali desa. Pintu, pudar dengan cat, dan perkakasan berkarat adalah sahih, dan anda dapat menikmati kehidupan senibina yang indah ini untuk generasi akan datang.

Jubin bumbung terracotta yang dikembalikan adalah terperinci kegemaran saya dalam seni bina gaya Itali. Jubin yang dipulihkan adalah benar-benar yang terbaik, pada pandangan saya. Patina dari tahun-tahun lenguhan sebenarnya adalah bonus. Perhatikan gabungan hebat batu luar dan jubin terracotta di sini. Nah, itulah bahasa Itali!

jubin terracotta bumbung

bumbung bata idea klasik fasad gaya italia