Beli Tumbuhan Taman – bunga balkan Balkan yang halus dan mimosa yang anggun

tumbuhan taman membeli kolaj

Adakah anda ingin membeli tumbuh-tumbuhan taman baru? Adakah anda mempunyai balkan bunga dan mimosa?

Adakah anda ingin membeli kilang taman baru yang tidak terlalu biasa, tetapi tidak terlalu eksotik? Anda menginginkan sesuatu yang sedikit berbeza daripada semua bunga asli, tetapi tidak menyumbang kepada komplikasi penjagaan utama dalam keadaan geografi setempat?

Sekiranya jawapan anda kepada soalan-soalan ini adalah ya, maka kami mungkin mempunyai sesuatu yang anda sukai. Ini adalah dua jenis tumbuhan yang sesuai dengan keadaan ini.

Beli Balkan anemone (Anemone blanda) sebagai tanaman taman

tumbuhan taman membeli rumput padang rumput anemone blanda biru
Marilah kita lihat apa yang akan anda lakukan jika anda membeli Balkan anemone sebagai tanaman taman. Ia juga dipanggil Snapping Windflower. Ini adalah tumbuhan berbunga dari setahun. Ia pada asalnya dari rantau Mediterranean. Anda mempunyai banyak kacukan. Mereka juga menunjukkan warna sangat berbeza, contohnya putih, merah jambu, merah, ungu dan biru. Jika anda membeli tumbuhan taman ini maka anda akan mempunyai sesuatu yang luar biasa berbunga terutamanya antara Mac dan Mei di taman atau belakang rumah anda. Hanya pada masa untuk musim bunga, maka.

Ia adalah penghuni musim panas yang ajaib!

beli tumbuhan taman anemone blanda berwarna-warni

Penjagaan yang anda perlu jangkakan

Secara logiknya, ia sentiasa baik untuk mendapatkan maklumat mengenai penjagaan tumbuhan taman sebelum membeli dengan baik. Tempat di mana bunga angin Balkan sepatutnya berkembang harus menjadi cahaya kepada separa teduh. Bumi harus mempunyai kapur, dan pada sifat tanah liat-humus yang sama. Ia juga perlu dibasahkan dengan kerap.

Penggandaan dan pemasukan juga tidak begitu rumit. Ini dilakukan oleh biji pada bulan Mac. Selepas 2 hingga 3 minggu, mereka akan berkembang. Akibatnya, mentol anak perempuan akan tersebar di taman.

Bunga halus dalam warna merah jambu

beli tumbuhan kebun anemone blanda merah jambuSemasa musim sejuk, bunga angin Balkan juga memerlukan bantuan anda. Apabila daun kering, keluarkan akar dari tanah. Mereka mesti dimasukkan ke tempat yang kering dan gelap. Tetapi ia tidak semestinya terlalu sejuk. Bumi tidak boleh terlalu kering. Penyakit diiktiraf di kawasan akar yang rosak.

Berhati-hati! Apabila anda membeli tanaman taman ini, anda perlu tahu bahawa ia sangat beracun!

beli tumbuhan kebun anemone blanda putih ungu

Daun tumbuhan kelihatan seperti tercalar

beli tumbuhan taman daun anemone blanda

Magic langit biru dalam bakul

beli tumbuhan kebun bunga biru

Bunga winda Balkan serasi dengan bunga lain

beli tumbuhan taman anemone blanda daffodils

Bunga megah di merah jambu lembut

beli tumbuhan kebun anemone blanda rosa

Puisi bunga berwarna ungu

beli tumbuhan taman anemone blanda bunga halus

Radiant putih

beli tumbuhan taman putih anemone blanda

Cari tempat yang betul di taman

beli tumbuhan taman biru anemone blanda

Anda perlu tahu ini jika anda membeli Mimosa (Mimosa pudica) sebagai tanaman taman ...

Mimosa adalah tumbuhan eksotik dari keluarga mimosa. Kami mempunyai kira-kira 500 subspesies. Secara semulajadi, ini tersebar di Brazil, India dan Ecuador. Pada ketinggian, mimosa mencapai kira-kira 50-60 cm. Batang mereka berduri dan mekar pada musim panas dalam warna merah muda. Daun sangat sensitif dan apabila disentuh, mereka masuk ke dalam. Ini juga berlaku apabila cahaya tidak mencukupi.

Bunga lembut mimosa

Beli tumbuhan taman mimosa berbunga

Dedaunan simetri

tumbuhan taman membeli daun mimosa

Malu dan sensitif

beli tumbuhan taman mimosa pudica sensitif

Mimosa akan menjadi tumbuhan untuk setiap taman musim sejuk. Kerana seperti banyak spesies tropika lain, ia tidak boleh tahan suhu di bawah 20 darjah Celsius. Sejurus selepas anda membeli tumbuhan taman ini, anda harus meletakkannya dengan terang, tetapi tidak langsung diterangi oleh matahari.

Jauh adalah mimosa pemanas supaya mereka tidak kering.

Mimosa Pudica sebagai tumbuhan pasu

beli tumbuhan tanaman mimosa pasu tanaman

Buah-buahan yang tidak matang dalam benih benih

tumbuhan taman membeli buah-buahan yang tidak matang

Benih masak

beli benih tanaman mimosa

Bumi mesti terdiri daripada tiga bahagian pasir, tanah liat dan gambut yang sama. Anda perlu air secara teratur, tetapi tidak terlalu banyak. Adalah penting bahawa bumi tidak pernah kering. Menuangkan dengan kaedah titisan suka mimosa kecil.

Anda boleh membeli kilang taman ini atau dapatkan biji benih untuknya. Kerana melalui ini berlaku penyebaran mereka. Ini kemudiannya akan direndam di dalam air selama beberapa hari. Mereka akan ditanam dalam campuran gambut pada bulan Mac. Bakul itu ditutup dengan balang dan ditinggalkan di tempat cahaya. Sebaik sahaja mimosa mencapai sekitar 5 cm, ia mesti dipindahkan ke dalam periuk besar dengan campuran yang digambarkan. Ca 1 liter harus dimensi mereka. Pastikan saliran yang sangat baik. Yang terakhir adalah penting, kerana mimosa dimusnahkan oleh air yang berdiri.

Kaedah lain yang melipatgakan mimosa adalah dengan memotong beberapa batang pada musim bunga dan musim panas.

Duet yang indah dalam ungu

beli tumbuhan taman mimosa ungu

Kecantikan eksotik

beli tumbuhan taman mimosa merah jambu berbunga

Kehebatan kegilaan dalam warna merah

beli tumbuhan taman mimosa pudica merah

Pokok mimosa yang cantik

tumbuhan taman membeli pokok mimosa