Trespa® плочи и какво може да се направи от тях

Панелите Trespa® отдавна са синоним на HPL панели. Въпреки че други производители произвеждат този пластмасов листов материал, холандският производител със същото име е един от водещите световни лидери на пазара. HPL означава ламинати с високо налягане. Високо налягане ламинати).  Така че съществуват Trespa® листове и следователно също и всички други HPL листове, основно направени от крафтова хартия или дървесни влакна, които се компресират във вътрешния слой на плочата под високо налягане и при високи температури. Това прави ядрото по-стабилна и здрава. След това външните страни на всяка плоча HPL обикновено се импрегнират с фенолна смола и след това отново се ламинират под високо налягане.

Състав на плоча HPL

hpl пластини trespa състав

Защо да изберем табла Trespa®?

HPL като цяло има много предимства, които благоприятстват решението за покупка. Първоначално използвани само в строителството като облицовка, вятърни плочи или фронтови плоскости, материалът отдавна е установен в интериорния дизайн, както и в рекламната индустрия, особено под формата на рекламни табла на стадионите.

Нищо чудно, защото HPL се противопоставя не само на големи колебания на температурата и ултравиолетовите лъчи, но и на влага, прах и мръсотия. Твърдите и издръжливи панели Trespa® често са първият избор за строителни проекти и проектиране, както и за много по-малки проекти за домашни любимци.

Изключителната твърдост на горния слой на материала също е много лесно и бързо да се почисти. Дори графити едва ли се придържат към него. Лесната поддръжка и минималната поддръжка се допълват от безпроблемна обработка на плоскостите HPL. И наистина, те могат да бъдат редактирани точно като твърда дървесина. Пробиването и фрезоването, както и рязането и залепването са лесни с помощта на подходящите инструменти. Благодарение на специфичната пигментация, панелите се произвеждат в различни нюанси, както и в дърво, камък или метал.

Панелите Trespa® са идеални за фасадни облицовки

елегантна фасадна облицовка в дървесен вид с плочи hpl
Какво може да се направи с HPL панелите?

Както е описано по-горе, този материал е универсален и е доста популярен и предпочитан от много от строителните и интериорен дизайн. Ето 5 конкретни начина за използване на плоскости HPL в проекти за живеене, настройка и дори проекти за домашно кино. Можете, например, да поръчате персонализирани листове Trespa® по поръчка на поръчка онлайн.

# 1 рафт и плот за кухнята

Разнообразието от декори, текстури и цветове на плоскостите HPL го прави идеалният избор за всеки стил и вкус. Високата устойчивост на драскане на материала го прави идеално подходящ за рафтове на собствените ви четири стени, както и особено в случая на силно използвания работен плот в кухнята.

Елегантен работен плот с каменна текстура

плочи с плочи с плочи на плочата hpl

# 2 обзавеждане за баня и облицовка на стени

HPL се оказва не по-малко подходящ за мокри помещения, като например за банята и пералното помещение. Като облицовка на стени или като фронтове за всякакъв вид мебели, материалът изглежда много елегантен и модерен. Изгледът от камък, дърво или стъкло допълва интериора и осигурява успешен интериор, който може да задоволи и най-добрия вкус.

Стилна баня с панели PHL

мебели за баня душ кабини панели hpl панели# 3 Маса за маса или маса за хранене

В много колекции от добре познати и нови дизайнери, както и от производителите на мебели, листовете Trespa® са любимите. Особено маси от маси за кафе и трапезарии, но и страничните маси и чекмеджетата изглеждат много елегантни и стилни и се вписват перфектно в модерния интериорен дизайн.

Съвременна мебелна конструкция от HPL

Масата за кафе маси от странична маса Trespa hpl плочи

# 4 Оригинални дъски за рязане

HPL таблата ви позволяват да направите себе си зашеметяващи домашни аксесоари и дребни мебели, без много време и пари, като шестоъгълни дъски за рязане, които са показани по-долу. Единственото нещо, което трябва да направите, е да изрежете панелите в желаната форма, за предпочитане с мозайка, а след това да ги лепирате заедно със специално лепило.

Направете самагонални дъски за рязане сами

дъски за рязане от табла trespa hpl

# 5 Разнообразни идеи за обзавеждане на DIY

Творчеството и въображението са практически неограничени с HPL табла. С правилните инструкции и желания цвят и текстура можете да създадете красиви кухненски шкафове, шкафове, стена и много други. Това се вписва перфектно с други материали - като истинско дърво, ратан, пластмаса и др.

Просто и практично обзавеждане за домашно обзавеждане, направено от панели HPL

бели пластини hpl trespa плетени кошници

Надяваме се, че с нашите съвети и идеи ние създадохме по-голяма яснота относно плочите Trespa® и ви осигурихме необходимото количество вдъхновение.

Забавлявайте се докато мислите, избирате и работите пожелава редакторите!