Čvrsti futuristički dizajn kuća smješten u Australiji

čvrsta futuristička kuća dizajn australska arhitektura

Čvrsti futuristički dizajn kuća smješten u Australiji

Australska tvrtka Charles Wright arhitekti koristi mješavinu predgotovljenog i in situ betona za izgradnju kuće koja može izdržati najjače orkane u sjevernom Queenslandu.

Dvoetažna rezidencija visi na rubu jezera u zoni prašume na plaži

čvrsta futuristička kuća dizajn australia rezidencija




Zona prašuma je sklona tropskim ciklonima na vrhu meteorološke ljestvice. Glomazni konzolni volumeni nisu samo dovoljno jaki da izdrže ove ciklone, već i da spriječe ulazak vode tijekom popratnih poplava.

Zgrada može izdržati najjače uragane u sjevernom Queenslandu

stabilna masivna futuristička kuća dizajn australia otporna na vremenske uvjete

Arhitekti Charlesa Wrighta dizajnirali su zgradu da bude samostalno i samostalno. Solarne ploče na krovu stvaraju električnu energiju, dok vodeni sustav od 250.000 litara omogućava korisnicima korištenje tehnologija za reciklažu kišnice i sive vode.

čvrsta futuristička kuća dizajn australia struktura



"Cilj nije bio samo stvoriti tehnički rezultat", objašnjavaju arhitekti, "nego stvoriti zgradu koja u velikoj mjeri koristi prirodne sadržaje i ponovno uvodi okružujuće prirodno močvarno okruženje".

Kuća pruža klimatsko neutralno rješenje za okolišno osjetljivu lokaciju na rubu prašume FNQ plaže

čvrste futurističke kuće dizajn australske vremenske uvjete ciklona

Zgrada se zove Stamp House i ima uljepšanu vanjštinu izrađenu mrežom kružnih jama koja prelaze zidove i krov.

Ulaz u zgradu nalazi se na najvišem katu

čvrsta futuristička kuća dizajn australia interijera

Ulaz u zgradu je dostignut prolazom - dugim mostom preko vode. Unutra, veliki glavni dnevni boravak nudi nekoliko sjedećih mjesta, ima kuhinju, blagovaonicu i teretanu. Spavaće sobe nalaze se u krilima.

Beton je razvijen i izoliran izgrađenim pločastim krovnim prozorčićem radi postizanja stalne, hladnije i ugodnije godišnje temperature okoline

čvrsta futuristička kuća dizajn australia prizemlje

Evo više informacija Charlesa Wright arhitekata:

Kuća pečata
Projektni klijent je pristupio CWA-u kako bi isporučio klimatsko neutralno rješenje na ekološki osjetljivom mjestu na rubu FNQ Strand Rainforesta. Cilj nije bio samo stvoriti tehnički rezultat već izgraditi zgradu koja u velikoj mjeri koristi prirodne pogodnosti. Zgrada ima izgrađeni vodeni ekosustav, koji je rezultat dugogodišnje suradnje s nacionalnim parkovima, agencijama za zaštitu okoliša, državnom i lokalnom upravom.

 Dizajn koristi masivne podloge za ublažavanje učinaka mogućih poplava i poplave "Kinga plime" s ciklonskom aktivnošću. Projekt je razvijen da izdrži čvrste i intenzivne ciklone.

Dizajn je napravljen u inovativnom kombinaciji montažnog betona na trgu     čvrsta futuristička kuća dizajn australska rasvjeta